onsdag 8 oktober 2014

BDSM

Bondage Tips på bondagelekar

Bondage innebär att rörelsefriheten begränsas genom användning av t ex handklovar. Ordet bondage kommer från engelskan och betyder ”fjättrande”
Både män och kvinnor fantiserar om samlag där den ena partnern är bunden. Genom att byta roller, bryta invanda rutiner och låta fantasin få utrymme kan sexlivet bli mer spännande och variationsrikt. Tänk på att när det gäller bondagelekar så är det viktigt att använda sunt förnuft och kärleksfull omtanke.                      
Tips på bondagelekar
Dominerande roll
Nu är det du som bestämmer. Ta tillfället i akt och be din partner tillfredsställa dig precis på det sättet som du vill. Din auktoritet och självsäkerhet kommer att ge din röst en annan pondus, din kroppshållning blir mer kaxig och din blick är fast. Du vågar och törs. Du räds inte att visa upp dig själv i din fulla potential och i din kåthet. Din partner är som vax i dina händer. Varsågod och ta för dig!
Undergiven roll
Låt dig passivt förföras. Upptäck den erotiska känslan av att bli bunden och passivt tillfredsställd av din dominerande partner. Tänk vad skönt att slippa ta initiativ och undra hur din partner vill bli tillfredsställd. Nu talar din partner tydligt om vad du ska göra. Låt dig svepas med och ge dig hän!











Rollekar
Genom att spela en roll så kan du gå "utanför dig själv" och lättare lämna gamla invanda mönster, tänka nytt och upptäcka nya sidor hos dig själv.





















Tips på olika roller:
Lärare/lärarinna – elev
Slottsherre – piga
Hantverkare – hemmafru
Sjuksköterska - patient
Regler
Tänk på att innan ni börjar kan det vara bra att överens om vad ni får göra och inte. Kom överens om t ex ett kodord eller någon annan signal som betyder "sluta genast". Uppträd inte kränkande eller såra den andre, vilket kan lämna känslomässiga sår. Utsätt inte varandra för risken att skadas, vare sig fysiskt eller psykiskt.
Sexigt under
När du känner dig sexig så är det lättare att visa upp sin kropp och sin lust, vilket är oerhört tändande för din partner. Vid rollspel så finns det många olika sexiga dräkter att köpa.
Handfängsel
Du kan välja mellan flera olika fängsel, t ex handklovar, tumklovar, rep eller tejp (som inte fastnar på huden).
PS. Välj helst ett par handklovar som går att öppna även utan nyckel för din säkerhets skull.
Ögonbindel
Använd en ögonbindel för att förhöja spänningen, öka koncentrationen på beröringen och njutningen. Många upplever också att de blir mindre blyga om de använder ögonbindel. Snygg och läcker piska
Piska
Mild smärta vi piskrapp kan förhöja hudens känslighet så att smekningarna blir mer upphetsande. Piskrappen ökar också blodtillförseln i området, vilket framkallar en hetta och en pirrig känsla.
















BDSM


BDSM är en grupp erotiska tekniker. I äldre svensk terminologi betecknas det som sadomasochism. I huvudsakligen kretsar det kring användandet av makt och smärta i sexuellt syfte. Kring BDSM har utformats en särskild subkultur. Det äldre ordetsadomasochism har i flera andra språk behållit sin grundbetydelse, men i modern svensk terminologi brukar ordet oftast betecknas som en del av BDSM, nämligen att använda smärta i sexuellt syfte.
Förkortningen BDSM kommer från initialerna i de erotiska teknikerna:


De olika uttrycken inom BDSM har gemensamma element:
  • deltagarna är frivilliga och har en överenskommelse om hur relationen ska se ut.
  • erotiskt maktutbyte eller maktöverföring (engelska: Erotic Power Exchange som ofta förkortas förkortas EPE), där det finns en dominant eller aktiv roll och en som är undergiven eller passiv.
Vissa av beståndsdelarna som ryms inom BDSM, så som erotisk förnedring, smärta, underkastelse ger samma obehag som för vem som helst i ett annat sammanhang än under en BDSM-lek (ofta kallad session). Under BDSM-leken bestämmer deltagarna särskilda regler som garanterar att deltagarna är helt överens om omständigheterna och att det är under fri vilja för de inblandade för att uppnå gemensam njutning.
Omfamnandet av aktiviteterna ska ske med största möjliga säkerhet, med båda parternas medgivande och på ett så sunt sätt som möjligt, kallas för SSC (safe, sane and consensual - säkert, tillräkneligt och samtycke). Det innebär bland annat undvikande av berusning och användande av stoppord och safelists.


Det är vanligt att man blandar ihop BDSM med övergrepp och misshandel.[källa behövs] Jay Wiseman, författare av SM 101 ger sin syn på saken om skillnaderna mellan BDSM och övergrepp/misshandel på följande sätt:
  1. BDSM sker alltid med samtliga inblandades samtycke. Det gör inte misshandel.
  2. BDSM-utövare planerar sina aktiviteter i syfte att minimera riskerna för varandras fysiska och emotionella välmående. Det gör inte någon som misshandlar.
  3. BDSM-aktiviteter förhandlas fram, och man kommer i god tid i förväg överens om vad som ska hända. Det händer aldrig när det gäller misshandel.
  4. BDSM-aktiviteter kan förbättra förhållandet mellan de involverade. Det kan inte misshandel.
  5. BDSM-aktiviteter kan utföras i närvaron av andra stödjande människor, och det anordnas till och med speciella fester för detta ändamål. Misshandel kräver isolering och hemlighållande.
  6. BDSM-aktiviteter har vederhäftiga och överenskomna regler. Misshandel sker helt utan sådana överenskommelser.
  7. BDSM-aktiviteter kan vara önskat, och till med starkt efterlängtat, av den undergivna. Ingen önskar sig av uppenbara skäl att bli misshandlad och utsatt för övergrepp.
  8. BDSM görs för en erotisk tillfredsställelse och/eller personlig utveckling för alla inblandade. Detsamma gäller knappast vid misshandel.
  9. BDSM-aktiviteter kan avbrytas ögonblickligen, när som helst, och av vilken anledning som helst om den undergivna använder sig av ett så kallat säkerhetsord. Ett misshandelsoffer kan inte stoppa en förövare på detta sätt.
  10. I BDSM-aktiviteter behåller den dominante alltid kontrollen över sina känslor. En misshandlares känsloutbrott är okontrollerade.
  11. Efter en BDSM-aktivitet känner sig den undergivna ofta tacksam gentemot den dominanta. Ett misshandelsoffer känner sig aldrig tacksam gentemot sin ”motpart”.
  12. BDSM-utövare känner inte att de har någon inneboende rätt att på grund av sitt kön, inkomst eller andra faktorer kontrollera sina partners beteende. Det gör däremot ofta de som begår övergrepp.[1]






















































Rida med Gramantygel


Gramantygel

                                                                   Rida med hjälptyglar
Rdning med Gramantygel




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar